Καλώς ήρθατε στην Ελληνική κοινότητα υποστήριξης της forumotion!

Το γλωσσάριο του φόρουμ Logo

Για να έχετε πλήρης εργασία με φόρουμ,παρακαλώ συνδεθείτε στο φόρουμ με το όνομα σας (εάν είστε ήδη μέλος) ή εγγραφείτε.

Φτιάξε δωρεάν δικό σου φόρουμ σαν αυτό.

Εγγραφείτε στο φόρουμ, είναι εύκολο και γρήγορο

Καλώς ήρθατε στην Ελληνική κοινότητα υποστήριξης της forumotion!

Το γλωσσάριο του φόρουμ Logo

Για να έχετε πλήρης εργασία με φόρουμ,παρακαλώ συνδεθείτε στο φόρουμ με το όνομα σας (εάν είστε ήδη μέλος) ή εγγραφείτε.

Φτιάξε δωρεάν δικό σου φόρουμ σαν αυτό.
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Πρόσφατα Θέματα
» Πως να ενεργοποιήσω τα Blogs
από 1NtRuD3R Τετ Ιουν 13, 2012 1:17 pm

» Επανασυγχρονισμός στο forum σας
από 1NtRuD3R Τετ Ιουν 13, 2012 1:04 pm

» Chat box (phpBB2)
από koukos Παρ Μάης 27, 2011 11:44 am

» Η νέα παλέτα χρωμάτων. Script για BB2 και punBB.
από Gamatos Κυρ Απρ 10, 2011 8:03 pm

» Που πήγανε τα post?
από Iathεn Κυρ Φεβ 20, 2011 11:00 pm

» BBcode για Συντονιστες (Για phpbb2, phpbb3)
από Gamatos Κυρ Φεβ 20, 2011 4:43 am

» Τυχαίο σενάριο λογότυπου για όλες της εκδόσεις
από Gamatos Κυρ Φεβ 20, 2011 12:01 am

» Roleplay Games
από Jiannos Παρ Απρ 24, 2009 10:34 pm

» Βασικοί ορισμοί σε ένα περιβάλλον phbb3
από Jiannos Παρ Απρ 24, 2009 6:23 pm

» Το γλωσσάριο του φόρουμ
από Jiannos Παρ Απρ 24, 2009 11:56 am


Το γλωσσάριο του φόρουμ

Πήγαινε κάτω

Το γλωσσάριο του φόρουμ Empty Το γλωσσάριο του φόρουμ

Δημοσίευση από Jiannos Παρ Απρ 24, 2009 11:56 am

- Administrator (Διαχειριστής) : Αυτός είναι ο πιο υψηλός βαθμός που μπορεί να πάρει ένα μέλος. Μπορεί να διαχειριστεί όλο το board δημιουργώντας και τροποποιώντας κατηγορίες (categories) και ενότητες συζήτησης (forums), θέτοντας τα δικαιώματα τους. Επίσης αλλάζει τα γραφικά του board, διαχειρίζεται τους χρήστες του κλπ.

- Announcement (Ανακοινώσεις) : Θέμα που πάντα μένει στην κορυφή της λίστας ακόμα και όταν είναι πολύ παλιό. Επίσης εμφανίζεται στην κάθε σελίδα του forum που θα προστεθεί. Συνήθως χρησιμοποιούνται για κανόνες του board.

- Avatar (Άβαταρ) : Προσωπική εικόνα που εμφανίζεται κάτω από το όνομα χρήστη (username) σε κάθε του δημοσίευση (post). To Άβαταρ επιλέγεται από το χρήστη και συνήθως υποδηλώνει κάποιο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας του , μία προτίμηση του ή και τη διάθεση του.

- Category (Κατηγορία) : Μία ομάδα από Δημόσιες συζητήσεις (sections ή και forums). Δεν μπορούν να περιέχουν θέματα (topics) άμεσα.

- Flood (Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση) : Αρχικά ο όρος χρησιμοποιήθηκε για τα μέλη που έκαναν πολλές συνεχόμενες δημοσιεύσεις (posts) με σκοπό να ανεβάσουν το rank τους ή και να μπλοκάρουν συνεχώς το board. Συνήθως είναι δημοσιεύσεις (posts) υπερβολικά μικρές. Στο Forumotion, αυτό το είδος posting μειώνει τη θέση του board σας.

- Fora : Λατινικός πληθυντικός για τη λέξη "Forum"

- Forum (Δημόσια συζήτηση) : Δύο ορισμοί θα ξεκινήσουμε από τον πιο σωστό (που ήταν και ο αρχικός)
1) Μία ομάδα από θέματα που τοποθετούνται σε ειδικό χώρο που ονομάζεται αλλιώς και "section"
2) Σελίδα που υποστηρίζει την γραπτή έκφραση απόψεως των μελών. Επίσης λέγεται "board", "message board" ή "bulletin board"

- Founder (Ιδρυτής) : Ο διαχειριστής που δημιούργησε το board. Έχει κάποια παραπάνω δικαιώματα από τους άλλους διαχειριστές όπως, να αλλάξει το δικό το υπροφίλ, την διεύθυνση (URL) του board ή και να το διαγράψει. Έχει επίσης πρόσβαση στα εργαλεία ανάκτησης του board (restoration tools).

- Guest (Επισκέπτης) : Χρήστης που δεν είναι συνδεδεμένος στο board σας.

- Hidden user (Κρυφός χρήστης) : Εγγεγραμμένος χρήστης που επιλέγει να κρύβει τα στοιχεία της πλοήγησης του στο board. Μπορεί να γίνει επιλέγοντας "Hide your online status" σε YES στη επιλογές του προφίλ. Οι διαχειριστές (administrators) και οι συντονιστές (moderators) μπορούν ακόμα να τους δουν.

- Moderator (Συντονιστής) : Μέλος που φροντίζει να διατηρείται ήπιο το κλίμα σε όλο το board κυρίως ανάμεσα στα μέλη. Γι' αυτό έχει ειδικά εργαλεία που απλά μέλη δεν έχουν όπως, να μετακινεί (moving), κλειδώνει (locking), ξεκλειδώνει (unlocking), διαγράφει (deleting), διαχωρίζοντας (splitting), συγχωνεύοντας (merging) θέματα (topics), επεξεργάζοντας (editing) η διαγράφοντας (deleting) δημοσιεύσεις (posts), απαγορεύοντας την πρόσβαση σε ανυπάκουα μέλη (banned) (Πρέπει πρώτα ο διαχειριστής να έχει δώσει το δικαίωμα σε αυτά τ μέλη από το "Admin Panel >> General >> Security")

- Post (Δημοσίευση) : Μέρος ενός θέματος (topic) που περιλαμβάνει ότι έχει γράψει το μέλος. Επίσης περιέχει και το Άβαταρ και άλλα λινκς σε σχέση με το μέλος. Αλλιώς λέγεται και "μήνυμα" (message)

- Private message (Προσωπικό μήνυμα) : Μήνυμα που στέλνεις σε ένα μέλος και μόνο αυτό μπορεί να το διαβάσει (προσωπικό). Αυτό είναι χρήσιμο για τη συναλλαγή εμπιστευτικών πληροφοριών (όπως επισήμανση παραβίασης κανόνων). Επίσης λέγεται "πμ" και "π.μ." ("pm", "p.m.")

- Sticky (Σημαντικό, Υπόμνημα...) : Ένα θέμα (topic) που μένει πάντα στην κορυφή της λίστας, κάτω από τις ανακοινώσεις (αν υπάρχουν), ακόμα και αν είναι σχετικά παλιό. Εμφανίζεται μόνο στην πρώτη σελίδα κάθε δημόσιας συζήτησης (forum). Χρησιμοποιούνται για σημαντικό περιεχόμενο που πρέπει να είναι προσβάσιμο σχετικά εύκολα στους χρήστες,

- Topic (Θέμα) : Ομάδα δημοσιεύσεων (posts). Επίσης ονομάζεται και "thread"

- Troll (Δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση) : Χρήστης που συνήθως προκαλλεί τις διαμάχες μέσα στις Δημόσιες Συζητήσεις (forums). Μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι και ένας δεύτερος λογαριασμός που άνοιξε ένα ήδη εγγεγραμμένο μέλος με σκοπό να επαινέσει το θέμα του (topic) ή να υποστηρίξει τις απόψεις του κλπ.

- Usergroup (Ομάδα Μελών) : Ομάδα Μελών που έχουν ειδικά δικαιώματα, όπως πρόσβαση σε ειδικές Δημόσιες συζητήσεις (forums), ή ακόμα μπορούν να διαχειριστούν και μια Δημόσια συζήτηση (forum). Όποιος ανήκει σε αυτήν την ομάδα έχει τα ειδικά δικαιώματα που έχουν και οι άλλοι.
Jiannos
Jiannos


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης